Tips voor renovaties

Na te kijken of uit te voeren bij renovatiewerken in bewoonde woningen.
Bij slijp- en kapwerk:
  • Stockeer jouw meubelair op een andere locatie. Indien dit niet lukt, kun je de meubels afdekken met plastic folie of gelijkaardig materiaal ter bescherming tegen stof. Hou er echter rekening mee dat de folie niet alles zal tegenhouden. Stof kruipt namelijk overal in. Maar het grootste deel van het slijpwerk wordt uitgevoerd met een stofzuiger, wat de overlast wel al vermindert. 
  • Verplaats het meubelair van de muren af waar er gewerkt moet worden. Dit zal een hoop werk uitsparen wanneer we aangekomen zijn om het werk uit te voeren.
  • Indien er slijpwerk moet gebeuren in de omgeving van ramen, is het aangeraden hier een plaat voor te zetten. Dit beschermt de ramen en de profielen tegen krassen.
  • Na het slijp- en kapwerk zal er puin en stof liggen. Dit wordt grotendeels opgekuist met de veegborstel en puinzakken. Dit neemt echter niet alles weg. De grote schoonmaak wordt door de klant uitgevoerd. 
  • Gelieve toegang te laten tot water en sanitaire voorzieningen. Om de geslepen geulen en bakken te stoppen, gebruiken we gips of mortel (afhankelijk van de situatie). Om beide mengsels te maken hebben we water nodig.
Bij ander werk:
  • Op de datum van afspraak: laat geen toestellen met een langere tijdsduur starten. Denk hierbij aan wasmachines, droogkasten en vaatwasmachines. 
    Het kan namelijk gebeuren dat bij het werken aan of in de omgeving van het elektrisch bord, de elektriciteit moet uitgeschakeld worden. Hierdoor kan een van deze toestellen ook onderbroken worden in zijn programma. 
  • Ruimtes waar nieuwe bekabeling langs getrokken moeten worden, moeten vrijgemaakt worden om een vlotte doorgang te hebben.