Slim verbouwen: optimaliseer uw huis voor energiebesparing

Heeft u besloten uw huis te renoveren en wilt u dit op een energiebewuste manier doen?

Slim verbouwen helpt u niet alleen te voldoen aan de huidige wetgeving, maar verlaagt ook aanzienlijk uw energiekosten.

De voordelen van energiebewust bouwen

De overheid stelt steeds strengere eisen aan de energieprestaties van woningen, bekend als de renovatieverplichting. Duurzaam bouwen met milieuvriendelijke producten zoals gerecycled materiaal of hout helpt niet alleen het milieu, maar ook uw energierekening.

Renovatieverplichting en EPC D

Een belangrijk onderdeel van de recente wetgeving is de verplichting voor huiseigenaren om hun woningen te upgraden naar minstens een EPC D-label. Dit certificaat geeft aan hoe energiezuinig een woning is en kan de marktwaarde van uw woning verhogen.

Voordelen van een lagere energierekening

Energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen en thuisbatterijen kunnen uw maandelijkse energiekosten sterk verlagen. Dit zorgt voor een financiële besparing die de initiële investering in uw renovatieproject kan compenseren.

Concreet heeft een lagere energierekening verschillende voordelen zoals:

 • Minder CO2-uitstoot, wat goed is voor het klimaat en de luchtkwaliteit.
 • Lager onderhoud.
 • Minder afhankelijkheid van energie-import.
 • Een gezonder binnenklimaat.

Duurzame oplossingen voor uw renovatieproject.

Tegenwoordig zijn bedrijven snel verleid door de nieuwste marketingtrends en digitale mogelijkheden.

Echter, zonder een stevige basis kan zelfs de meest geoptimaliseerde marketingcampagne falen. Ondernemingen moet zich terug bezighouden met de basis en zorgen dat ze hier beschikken over een sterk merkfundering

Zonnepanelen: een slimme investering

De installatie van zonnepanelen is een van de meest populaire manieren om uw woning energiezuinig te maken. Ondertussen zijn de prijzen van zonnepanelen veel goedkoper dan vroeger, waardoor de terugverdientijd gunstiger is.

Hoe zonnepanelen bijdragen aan een lagere EPC

Door zelf duurzame energie te produceren, verlaagt u de afhankelijkheid van stroomleveranciers. Dit resulteert in een betere EPC-score, wat belangrijk is voor het voldoen aan de renovatieverplichtingen.

Financiële voordelen en terugverdientijd

Zoals eerder aangehaald zijn de kosten van zonnepanelen de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald, terwijl de efficiëntie is verbeterd. Dit maakt de terugverdientijd van de investering steeds aantrekkelijker.

De kosten van zonnepanelen zijn aanzienlijk gedaald en de efficiëntie is verbeterd, waardoor de terugverdientijd nu vaak korter is dan 7 jaar.

Financiële voordelen en terugverdientijd

Zoals eerder aangehaald zijn de kosten van zonnepanelen de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald, terwijl de efficiëntie is verbeterd. Dit maakt de terugverdientijd van de investering steeds aantrekkelijker.

De kosten van zonnepanelen zijn aanzienlijk gedaald en de efficiëntie is verbeterd, waardoor de terugverdientijd nu vaak korter is dan 7 jaar.

Hoe benut je zoveel mogelijk eigen zonne-energie?
 • Investeer in zonnepanelen: Bespaar direct op gasverbruik en verdien je investering in enkele jaren terug.
 • Verbruik eigen stroom overdag: Gebruik grote apparaten zoals de vaatwasser, wasmachine, droger en laad je elektrische auto overdag.
 • Verspreid energieverbruik: Voorkom piekbelasting door apparaten gespreid over de dag te gebruiken en let op sluipverbruik.
 • Monitor je opbrengst: Gebruik de app van je omvormer om inzicht te krijgen in je stroomproductie en optimaliseer je gebruik.

Thuisbatterijen: optimaliseer uw energiegebruik

Thuisbatterijen zijn een belangrijke aanvulling op zonnepanelen, vooral voor diegenen die streven naar een maximale besparing van de energiekosten.

Zo kan u de gegenereerde elektriciteit door zonnepanelen opslaan voor gebruik tijdens piekuren of wanneer de zon niet schijnt. Dit is extra belangrijk wanneer u een digitale teller heeft.

Integratie met zonnepanelen

Moderne thuisbatterijen kunnen worden uitgerust met slimme systemen die het opladen en ontladen automatiseren op basis van uw energiegebruikspatronen en de huidige energietarieven.

Zo haalt u het meeste uit uw investering en verlaagt u opnieuw de terugverdientijd van beide installaties.

Laadpalen: klaar voor de toekomst

De opkomst van elektrische voertuigen heeft de vraag naar laadpalen, aanzienlijk doen toenemen. In de toekomst zal de vraag alleen meer toenemen.

Waarom een laadpaal thuis installeren?

Een thuislaadstation biedt tal van voordelen:

 • Gemak: Het opladen van uw voertuig vanuit het comfort van uw eigen huis betekent dat u nooit meer op zoek hoeft naar een beschikbare openbare laadpaal.
 • Snelheid: Thuislaadstations bieden vaak hogere laadsnelheden dan standaard stopcontacten, wat betekent dat uw voertuig sneller wordt opgeladen en klaar is voor gebruik wanneer u het nodig heeft.
 • Kostenbesparing: Hoewel de prijs van elektriciteit varieert, is het opladen van een EV thuis over het algemeen goedkoper dan het betalen bij openbare laadstations, vooral als u gebruikmaakt van zelf opgewekte zonne-energie, die bij voorkeur ook nog eens wordt opgeslagen op een thuisbatterij.
Wil jij ook slim verbouwen?

JL Electrics is gecertificeerd voor nauwkeurig en betrouwbaar werk, van de kleinste herstelling tot complete elektriciteitswerken. Van plaatsing van zonnepanelen, domotica en verlichting tot video en parlofonie, databekabeling en herstellingswerk?

Onze troeven?

 • Ruime 10 jaar ervaring in het vak.
 • We denken met u mee en leggen alles helder en duidelijk uit.
 • Elke klus is tot in de puntjes afgewerkt
 • Certificaten voor elke opdracht die wij uitvoeren.

FAQ

Ja, energiebesparend verbouwen kan aanzienlijke voordelen bieden, zoals verlaagde energiekosten, verbeterde woningwaarde, en verhoogd wooncomfort. Daarnaast draagt het bij aan de duurzaamheid van uw woning, wat zowel op korte als lange termijn voordelig is gezien de stijgende energieprijzen en de toenemende milieubewustheid.

Dit hangt af van de huidige staat van uw woning. Over het algemeen is het isoleren van dak, muren en vloeren, samen met het vervangen van verouderde verwarmingssystemen en ramen, de meest effectieve manier om uw energieverbruik te verminderen. Het installeren van zonnepanelen en thuisbatterijen kan ook aanzienlijk bijdragen aan de energie-efficiëntie.

Bij het kiezen van zonnepanelen en thuisbatterijen is het belangrijk om rekening te houden met uw dagelijkse energiebehoefte, de beschikbare dakruimte en de oriëntatie van uw huis ten opzichte van de zon. Het is aan te raden om een specialist te raadplegen die een energiescan kan uitvoeren en u kan adviseren over de beste opties voor uw specifieke situatie.

Het installeren van een laadpaal thuis kan de kosten voor het opladen van een elektrisch voertuig verlagen, vooral als u gebruikmaakt van zelf opgewekte zonne-energie. Daarnaast kan het de waarde van uw woning verhogen en maakt het uw huis aantrekkelijker voor toekomstige kopers die eigenaar zijn van of overwegen over te stappen op een elektrisch voertuig.

Ja, er zijn vaak lokale en nationale subsidies beschikbaar voor huiseigenaren die hun woning energiezuiniger maken. Deze kunnen variëren van directe financiële steun tot belastingvoordelen. Het is belangrijk om actuele informatie te raadplegen bij uw gemeente of een gespecialiseerde adviseur voor de meest recente beschikbare opties.